Asiantuntevaa tilintarkastusta Loviisassa

Tilintarkastuksen saa tehdä vain virallinen tilintarkastaja, joka määritellään laissa. Tutustu lakiin tarkemmin Finlexin sivuilla.

Tiliässät tekevät lakisääteisiä tilintarkastuksia, erityistilintarkastuksia, valvontatarkastuksia sekä antavat lausuntoja ja todistuksia liittyen esim. osakepääoman maksuihin tai velallisen taloudellisesta tilanteesta. Lausunnot voivat liittyä myös mm. tavaraliikenneluvan hakijan taloudellisiin voimavaroihin tai avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön muuttamisesta osakeyhtiöksi.

Lakisääteinen tilintarkastus on tarpeellinen sekä yritykselle että yhteiskunnalle. Tarkastuksessa katsotaan, että kirjanpito, tilinpäätös ja hallinto on hoidettu oikein ja ettei niissä piile tulevia riskejä. Tilintarkastaja voi tarkastamisen lisäksi antaa yritykselle hyödyllisiä neuvoja toimintaan. Tilintarkastaja kannattaa valita hyvin, sillä virallisen ja luotettavan tilintarkastajan tilintarkastuskertomus on luottamuksen merkki esim. rahoittajille, jotka voivat katsoa yrityksen asioiden olevan kunnossa.

Teemme myös erityistilintarkastuksia, joita tehdään esim. yhtiön mennessä konkurssiin. Tällöin konkurssipesään voidaan tarvita erityistarkastus. Tarkastuksia voidaan teettää vapaaehtoisesti erilaisista syistä.

Tilintarkastajien lausuntoja annetaan esim. kaupparekisteriin tehtävissä muutoksissa. Näitä ovat mm. osakeyhtiön sulautuminen tai jakautuminen sekä yrityksen juridisen muodon muutokset. Tiliässät toimittavat lausunnon aina mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti.

Ota yhteyttä ja kysy lisää tilintarkastuspalveluistamme.